zdravé dutiny - jejich význam pro celkové zdraví

Proč si zasloužíte zdravé dýchací cesty? 

Protože zdraví vašich dutin ovlivňuje celý organismus!

Tento kurz vám pomůže nejen zbavit se chronických rým, nachlazení, kašlů, ucpaného nosu a dalších problémů, které brání vašemu plnému dýchání.

Čisté nosní dutiny vám pomohou nejen volně dýchat, ale také předcházet zánětům, chronickým problémům (s očima a se zuby), bolestem hlavy a únavě.

Díky mému programu se naučíte, jak, udržovat své dýchací cesty v optimálním stavu a zlepšit imunitu. Pokud vás trápí alergické rýmy, chronické ucpání nosu, nebo časté kašle, tento program vám pomůže najít úlevu.

Zdravé dutiny mají velký vliv na zdraví a komfort okolních tkání, jako je pokožka, zuby, uši, oči a mozek.

Zanesené a ucpané nosní dutiny jsou zdrojem velkého množství mikrobiologické zátěže pro celý náš organismus. Zadní rýma zatěžuje dolní cesty dýchací a celý imunitní systém.

Čisté a zdravé dutiny podporují nejen správnou funkci plic, ale také zlepšují kvalitu spánku, zdraví očí a zubů a tím i mentální výkonnost a celkový komfort každodenního života.

Těším se na vás v kurzu "Zdravé dutiny a jejich význam pro celkové zdraví", kde vás chci inspirovat k tomu, jak si sami jednoduchými technikami můžete navrátit komfort a uvolnění v dechu, hlavě i v těle.

Proč řešit nosní dutiny

Rýma a nachlazení se velmi často bagatelizuje.  Je pravda, že taková ta běžná cca 7 denní rýma není žádná velká věc, ale problémy nastávají, pokud jsou dutiny ucpané chronicky nebo vlivem alergií.

Chronicky ucpané dutiny nejen, že zatěžují imunitní systém a zdraví dolních cest dýchacích, ale také neustálý tlak na okolní tkáně  může vést k jejich nedokrvení a následně k oslabení jejich funkcí. Konkrétně se to může projevit na zdraví očí, uší, zubů, mozku a pokožky.

Jako lékárnice jsem se neustále setkávala s chronickými rýmami a alergiemi u svých klientů a sama jsem se dlouhé roky trápila s chronickými rýmami a záněty dutin.

Vyzkoušela jsem spoustu přístupů a nakonec jsem se opřela o tisícileté zkušenosti plynoucí z Ajurvédy, TCM, ale i naší západní medicíny. A mám pro vás vychytávky a postupy, které skutečně fungují. Vytvořila jsem tento program, abych pomohla dalším lidem získat zdraví zpět.

Pro koho je kurz určen?

Trpíte opakovanými infekcemi dutin, alergickými a chronickými rýmami, zadní rýmou, nachlazením a průduškovým kašlem?

Cítíte se unavení, máte neustále ucpaný nos, potíže s dýcháním a opakované záněty středního ucha?

Trápí vás časté dýchací problémy spojené s ucpaným nosem?

Cítíte tlak v hlavě, v dutinách? Máte zároveň potíže se zdravím v dutině ústní (časté afty, odhalování krčků, záněty dásní)?

Máte chronicky ucpané dutiny a zároveň syndrom suchého oka nebo časté infekce v očích?

Máte ucpané dutiny a zároveň špatný stav pokožky v obličeji?

Máte při ucpaných dutinách pocit tuposti hlavy, i za tím stojí zhoršené prokrvování tkání vlivem nateklých sliznic.

Chcete šetrně a účinně pečovat o zdraví svých dutin, umět si sami doma vytvořit jednoduché a účinné recepty pro zdraví dutin a získat kontrolu nad zdravím celé rodiny?

Buďte fit! Kurz je skvělým rádcem těm, kteří se chtějí podpořit svou imunitu i skrze zdravé nosní dutiny.

Buďte ve formě! Bez dechu to nejde. Podpořte zdraví svých dýchacích cest!

vím, o čem mluvím

Jako máma jsem dříve také sledovala své děti a děsila se, když se ozvalo „hapčí“ a noční chroptění, že z toho bude zánět průdušek.

Navíc jsem věděla, že když onemocním já, tak bude zle.

Naučila jsem se ale i o dětské dutiny pečovat tak, že z toho již strach nemám. Kombinací několika (i pro děti) zvládnutelných technik a tipů už z rýmy není žádný strašák.

Jako lékárnice poskytuji také přehled toho, co můžete najít na trhu a jak se v široké nabídce vyznat. Jaké jsou výhody, nevýhody či kontraindikace jednotlivých preparátů.

V kurzu vás naučím, jak přírodní cestou pečovat o své dutiny. Budeme se zaměřovat na detoxikaci, posílení imunity, bylinné terapie a správnou techniku čištění dutin a uší. Přírodní prostředky jako nosní výplachy, inhalace a změny životního stylu vám pomohou najít úlevu a prevenci před budoucími problémy.

NA co se můžete těšit

Vše o ucpaných dutinách, jak vznikají, jak se léčí na západě, co na ně najdete v lékárně a jaké řešení navrhuje západní medicína.

Dozvíte se, jaká je efektivní první pomoc při nachlazení. Naučíte se vyrábět masážní olej, za kterého si můžeš připravit voňavou koupel nebo ho použít na masáž akupresůrních bodů a zároveň jím i zvyšovat imunitu

Uděláte si přehled, které byliny podporují imunitu a pomáhají v boji proti infekcím a jak je správně používat. Připravíme si inhalační mast na ucpané dutiny.

Zmíním se o chrapotu a o bolesti v krku. Naučíte se připravovat cucavé pastilky na bolest v krku a chrapot.

Povíme si o rozdílu mezi suchým a dráždivým kašlem a také o tom, jak který druh kašle řešit. Připravíme si příjemný prsní balzám při zánětu průdušek.

Poskytnu Vám ukázku akupresurních bodů, které skvěle fungují jako první pomoc při nachlazení a ucpaných dutinách a také pár bodů na podporu imunitního systému a rozproudění lymfy, které budou vašim štítem v době chřipek a nachlazení.

Poskytnu také ukázku dechových technik a jógových cviků, které pomáhají při potížích s dutinami.

Přestaňte bojovat s rýmou a nachlazením – tento kurz vám přinese úlevu

co je součástí kurzu?

Kompletní video průvodce péčí o zdraví dutin a horních i dolních cest dýchacích s prezentací. Tj. 10 videí o celkové délce přes 120 minut na téma oleje a tuky ve stravě a v těle

Skripta v PDF s těmi nejdůležitějšími informacemi. Ve skriptech najdete souhrn toho nedůležitějšího, co by Vám nemělo uniknout.

Recepty na přírodní výplachy a inhalace. Recepty na prsní balzám a mast na uvolnění dutin.

Bylinné kůry na podporu imunity a prevenci zánětu.

Etherické oleje na podporu imunity a úlevu pro ucpaných dutinách.

Hlavní akupresurní body pomáhající jako první pomoc při potížích i jako dlouhodobá podpora při posílení imunity.

30-ti denní plán pro zdravé dutiny včetně stravovacích doporučení a dechových technik.

Podpora ve FB skupině nebo WhatsApp skupině.

Ve FB skupině Cykly života nebo přes telefon WhatsApp budeme diskutovat vaše dotazy, sdílet zkušenosti, dozvědět se ještě něco více o stravě a cykličnosti.

Tento kurz nabízí možnost převzít kontrolu nad svým zdravím a proplout obdobím nachlazení bez zaváhání.

Jaké jsou ohlasy na mé kurzy

Děkuji moc za úžasné zpracování celého online kurzu Cyklus roku. Je úžasně obsáhlý a nabitý informacemi. Taky moc děkuji za tvoje odpovědi ve whatsappové skupince, přijde mi to skvělý bonus. Ivana ke kurzu https://www.cyklyzivota.cz/prodejni-stranka-cyklus-roku/​

Děkuji za Cykly života. Je to velký rádce, moudrá zábava a pro mě důležité vzdělávání. Moc děkuji, jsi skvělá. Majda k FB skupině a YouTube​

Ďakujem pekne za veľmi zaujímavè informácie a tiež za kurz o očiach. Veľmi pekne ste ho zorganizovali a podali. Získala som z neho veľa nových informácií, ktoré som využila.Už som dávno nevidela nikoho, kto s takým oduševnením a radosťou ponúka informácie iným ľuďom. Veľmi,veľmi pekne vám za to ďakujem a prajem všetko dobré a aby vám ta iskrička vo vás nikdy nevyhasla - ste pre túto prácu zrodená. Držte sa a ďakujem. Jana ke kurzu https://www.cyklyzivota.cz/prodejni-stranka-suche-oko/​

Procházím si Váš výborný kurz o tucích a cholesterolu a zjistila jsem, že některé věci potřebuji dělat jinak. Pokud by to bylo možné z Vaší strany, ráda bych Vás poprosila o konzultaci. Hezký den Miriam ke kurzu https://www.cyklyzivota.cz/ps-cholesterol-tuky/​

Sleduji Váš kurz Cyklus roku, byť se mi to daří spíše zpětně ze záznamu, ale informace jsou mi i tak velkým přínosem. Vystudovala jsem už dříve školu celostní medicíny, ale díky způsobu, kterým máte Vy kurz koncipovaný si dokážu spoustu věcí lépe pospojovat, pochopit a získané vědomosti aktivněji aplikovat v každodenním životě. Obdivuji Váš široký rozhled i hluboký vhled i Vaši pokoru. Moc děkuji, jste fantastická a děláte lidstvu obří službu:-) Monika ke kurzu https://www.cyklyzivota.cz/prodejni-stranka-cyklus-roku/​

Moc vám děkuji za vaše doporučení během individuální konzultace. Jsem velmi ráda, že jsem našla někoho, kdo je schopen dívat se jak z pohledu západní tak východní medicíny. Je to vzácnost. Krásné dny, Marie k https://www.cyklyzivota.cz/konzultace/​

Dejte vale nachlazení a ucpaným dutinám

Cena kurzu s mojí osobní podporou je 799 Kč.

Volné dýchání, silnější imunita – lepší ochrana pro vaše dutiny, uši a pleť.

kdo vás kurzem provede?

cykly_zivota_bianka_horvathova (1)

Petra Bianka Horváthová

Jsem holistická farmaceutka a vystudovala jsem výživové poradenství, zabývám se dlouhodobě Ájurvédou a hledám spojitosti s TCM a naší západní medicínou. Mám za sebou leta studia a praxe v oblasti bylin, přírodní medicíny a péče o zdraví.

Moje kurzy vychází z klinických studií dostupných na PubMed a jiných oficiálních zdrojích, kde jsou impaktované články s moderními výzkumy a trendy v oblasti zdraví. Ale tyto poznatky kombinuji se svým dlouholetým studiem Ajurvédy a TCM a věřím ve vzájemné obohacování těchto směrů.

Budu vám předávat informace a dovednosti, které vám umožní dosáhnout zdravý imunitní systém a zdravé dutiny a podpořit tak zdraví a rovnováhu celého těle.

Investujte do svého zdraví – zdravé dutiny znamenají lepší život! Začněte dýchat svobodně!

často kladené otázky a odpovědi

Tento kurz vám přinese zdravější dutiny a horní cesty dýchací, což posílí vaši imunitu, zlepší kvalitu dýchání, předejde zánětům a podpoří zdraví uší, očí i pleti. Pokud trpíte chronickými rýmami nebo sinusitidou, kurz vám pomůže najít úlevu přirozenými prostředky.

Některé techniky v kurzu slouží pro okamžitou úlevu, jiné zase vedou k posílení dlouhodobé imunity a projeví se za delší dobu – cca 2 týdny.

Ano, kurz je navržen tak, aby byl přístupný pro začátečníky, ale zároveň poskytoval dostatečně podrobné informace pro ty, kteří již mají určitou znalost v oblasti výživy a zdraví. Jakékoli nejasnosti budete mít navíc vždy možnost konzultovat v rámci FB skupiny.

Ano, techniky jsou bezpečné i pro děti, ale je důležité upravit některé postupy podle věku.

V kurzu se dozvíte, které techniky pěkně fungují u dětí a dozvíte se i úskalí jiných technik. Při práci s etherickými oleji jsou vždy uvedené kontraindikace nebo naopak zdůrazním, které oleje můžete u dětí použít.

Naučíte se efektivní techniky na čištění dutin, bylinné léčebné metody na posílení imunity, dechová cvičení pro zdravé dýchací cesty a další tipy na posílení imunity.

Naučíte se vyrobit prsní balzám a mast na uvolnění dutin. Dozvíte se které etherické oleje můžete použít pro masáže a aromaterapii a naznačím akupunkturní body, které pomáhají při ucpaném nosu a nachlazení. 

…a mnohem více 🙂

Jsem tu pro Vás spolu s FB skupinou, abyste mohli pokládat otázky, sdílet svůj pokrok i obdržet individuální rady. Pokud budete potřebovat větší podporu, ráda s Vámi Váš problém prodiskutuji v rámci individuálního online sezení za zvýhodněnou cenu.

Také je zde uzavřená WhatsApp skupina, kde můžeme udělat společný hovor nebo diskutovat vaše otázky velmi rychle.

Chápu Vaše obavy. Ale nemusíte se ničeho obávat. Vše dostanete srozumitelně popsané v úvodním emailu. Všechna videa najdete přehledně seřazená na jedné stránce. A v případě nesnází mě můžete kontaktovat i na kontaktní adrese.

Pro praktickou část se bude hodit konvička na výplach nosních dutin, oleje a byliny, o kterých budu mluvit můžete pořídit na internetu nebo v lékárnách.

Kromě počítače nebo chytrého zařízení s přístupem k internetu a zvukem pro video lekce, nebudete potřebovat žádný zvláštní materiál. 

 

Přístup ke kurzu je běžně na rok, ale v případě zájmu vám ho bez problému prodloužím. Skripta a další materiály jsou pak zdarma ke stažení.

©2023 – Všechna práva vyhrazena | Petra Bianka Horváthová | GDPR