Jedlý plevel

...aneb květinové hody

Jaro máme v plném proudu. Všude se to krásně zelená a voní a vy můžete dary přírody obohatit svůj jídelníček. Stačí si vyjít na procházku a přinést si v košíku poklady, které dodají vašemu tělu sílu. Je libo inspiraci? Tady je:

 

Zelené smoothie

Už roste bršlice, kopřivy, pampeliška, sedmikrásky. Stačí si natrhat vaše oblíbené byliny a připravit si elixír zdraví. Jen pozor, ať jste si jistí, že trháte jedlou rostlinku. Také upozorňuji, že je to pro tělo vítaná vzpruha, ale úplně to nepřehánějte, abyste se nezahltili šťavelany. Inspiraci na recepty najdete v mé FB skupině Cykly života.

 

Květinové hody:

Napadlo vás někdy ozdobit svačinu jedlými květy? Nebojte se jich. Téměř všude teď najdete záplavu fialek a sedmikrásek. Nejenže krásně voní, ale opravdu skvěle chutnají. Můžete jimi posypat chleby s vaší oblíbenou pomazánkou, přidat je do salátů, ozdobit jimi vaši oblíbenou kaši.

 

Kopřivový evergreen

Kopřiva patří mezi stálice tohoto období. U nás doma frčí kopřivový čaj (opravdu, syn se mě ptá, kdy už zase bude čajík z kopřiv) a také kopřivové pesto. Receptů na něj najdete na internetu celou řadu. Stačí si jen vybrat váš oblíbený.

 

Březen měsíc žlučníku

Trápí vás pocit těžkosti, nafouknutého břicha a vůbec nepohodlí v oblasti pravého podžebří? Příčinou mohou být potíže se žlučníkem, které se projevují zejména špatným trávením tučných jídel a jídel bohatých na cukry. Více se o potížích se žlučníkem dozvíte na mém vlogu nebo YouTube Cykly života.

 

Pomalinku nám na dveře klepe duben, kdy bude hlavním tématem péče o naše JÁTRA. Právě těm se věnuji v rámci ročního kurzu Cykly roku, do kterého stále můžete naskočit. V dubnu se budeme věnovat fytoterapii, aromaterapii, TČM, léčivým houbám a dalším prospěšnostem pro naše játra.

 

Může se vám také líbit:

Slzovka

Slzovka na zelenině Květák nebo brokolice 1 cibule (červená) 1

Psyllium

jemná a účinná očista střev PRO TY, CO NEVÍ, JAK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2023 – Všechna práva vyhrazena | Petra Bianka Horváthová | GDPR

Vytvořila AjA-design.cz