Gomasio

… aneb další příležitost vyladit jin a jang!

Suroviny:

  • 10 lžic sezamových semínek
  • 1 lžičky soli
 

Postup:

Sezamová semínka opražte nasucho na pánvi na mírném stupni, aby se rozvoněla a začala praskat, ale důležité je nepřipálit je. Že jsou semínka správně upražená poznáme podle toho, že se snadno rozpadnou na prach pod tlakem.

Opražte také sůl, aby byla zcela suchá.

Přesypte do hmoždíře, nechte chvilku zchladnout a podrťte na jemný prášek.

Sůl promíchejte s polovinou sezamu a podrťte v hmoždíři nebo rozmixujte najemno. Pokud však semínka nebudou dostatečně upražená, tak se začnou slepovat a je možné, že se vám podaří vyrobit tahini.

Vmíchejte zbylý sezam a uchovejte v uzavíratelné nádobě v lednici. Pouze část, kterou budete zrovna používat můžete mít někde po ruce.

Vydrží cca 1 měsíc.

Může se vám také líbit:

Jedlý plevel

…aneb květinové hody Jaro máme v plném proudu. Všude se to

Slzovka

Slzovka na zelenině Květák nebo brokolice 1 cibule (červená) 1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2023 – Všechna práva vyhrazena | Petra Bianka Horváthová | GDPR

Vytvořila AjA-design.cz