Koření při zvýšené vatě

Vata Churna – chlad, suchost a vítr může způsobit vysoušení, křeče nadýmání v našem těle.

Také nadýmavé potraviny, jako zelí, fazole, květák, mohou vyvolat nepříjemné projevy v oblasti zažívání a na to je právě tato směs podpoří trávení i obtížně trávitelných jídel i to v chladném a suchém počasí.

Suroviny:

  • 2 lžíce fenyklových semínek
  • 1 polévková lžíce semínek římského kmínu
  • 1 polévková lžíce semínek koriandru
  • 1 polévková lžíce mleté kurkumy
  • 1 čajová lžička Hing/ Asafoetida / čertovo lejno
  • 2 čajové lžičky zázvorového prášku

Postup:

Opražte velmi jemně a nasucho všechno koření. Nejprve vložte na pánev větší kusy koření a na závěr prachy.

Opražené koření rozemelte v mlýnku, dokud se nestane hladkým a stejnorodým práškem.

Vaše směs koření Vata je připravena…ta ale voní, že! 🙂

Jak to použít:

Použijte jej na vaření, restujte s organickým ghí, dokud se neuvolní vůně, přidejte do vaření (zelenina, Dhal, polévky, rýže……).

Můžete přidat 1 lžičku směsi koření na porci i do již hotového pokrmu.

Může se vám také líbit:

Jedlý plevel

…aneb květinové hody Jaro máme v plném proudu. Všude se to

Slzovka

Slzovka na zelenině Květák nebo brokolice 1 cibule (červená) 1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2023 – Všechna práva vyhrazena | Petra Bianka Horváthová | GDPR

Vytvořila AjA-design.cz